Днес депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че  приятелско-роднинският кръг

...
Днес депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че  приятелско-роднинският кръг
Коментари Харесай

Ето ги: Роднина, съученик, роднина, съученик - схемата Добрев в Хасково

Днес депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи, че  приятелско-роднинският кръг на шефа на парламентарната комисия по енергетика и регионален координатор на ГЕРБ Делян Добрев е подчинил община Хасково.

Кои обаче са хората за които иде тирада?

Партията на Бойко Борисов се добра с триста зора до кметското място в южния град чак през 2015 година Преди това ГЕРБ единствено ближеше рани от изборни загуби от считания за локален феодал Георги Иванов. На последните локални избори обаче най-голямата партия у нас активизира целия си уред, с цел да го бутне от власт. Успя на втори тур.

Делян Добрев не крие, че новият кмет Добри Беливанов е негова кандидатура. Днес дори самокритично съобщи:

" Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години предложих Добри Беливанов ".

Това, което обаче не загатва, е че градоначалникът е доста непосредствен другар от детинство на неговия татко и макар напредналата си възраст (Беливанов е на 70 години) е човек етичен, спокоен и комфортен.

С идването му в кметството там на процедура се случва цялостна смяна. Изведнъж доста всеобщо в ромската махала, която този път стремително е гласувала за ГЕРБ, се отпушва програмата за безплатното саниране, а в общината се появява дълъг лист " нови лица ".

При зам.-кметовете липсва особена фикция.

Едната заместничка на Беливанов е Милена Трендафилова , която е съученичка и някогашен съучастник на Делян Добрев. Другият " зам " е Евгени Консулов , който с изключение на съученик и някогашен съучастник е и кумец на висшия гербер. Партията се е погрижила и за неговата майка  - Лилия Консулова е общински консултант от ГЕРБ в общинския съвет.

Случват се и други любопики. Кумата на Делян Добрев Биляна Димитрова става секретар на община Хасково, а брачният партньор ѝ Георги Димитров е назначен за ръководител на общинската изборна комисия.

За ръководител на общинския съвет е определена Таня Захариева , която през 2014 година бе определена с преференция за народен представител от ГЕРБ, а откакто се отхвърли бе обезщетена с шефското място в " Булгартрансгаз " - държавно сдружение, на което Добрев бе принципал като министър в първото държавно управление на Бойко Борисов.

В общината обаче има и още по-любопитна роднинска връзка. Първата братовчедка на Добрев Росица Гаргова става шеф на финансовата дирекция на община Хасково, а брачният партньор ѝ Даниел Гаргов е създаден в ръководител на комисията по бюджет и финанси в локалния парламент. Очевиден спор на ползи.

Гаргов е акционер допълнително от 40 компании с доста сериозен бизнес -  „ Еко Традекс Груп “ АД, веригата обмен бюра " Форуком ", пътностроителната " Европът 2005 " ООД и доста други. " Еко Традекс Груп " има контракт с община Хасково за рекултивация на локалното бунище на стойност от 3,336 милиона лв., а също така независимо или в консорциум е получила контракти за саниране по " безплатната " стратегия. " Европът 2005 " пък построява и ремонтира общински пътища в хасковско.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР